Q&A

Prevzem opreme poteka v Ljubljani, na področju Zelene Jame ali Šiške. Dejansko lokacijo vam sporočimo ob odobritvi vašega najema. Prevzem je možen v času delavnika, 09:00-16:00, po predhodnem dogovoru pa lahko opremo predamo tudi ob drugih urah.

Odvisno od posameznega najema - v večini primerov vam z veseljem pripravimo opremo že dan prej, je pa odvisno od razpoložljivosti. Ob rezervaciji opreme nam prosim sporočite točne datume prevzema, uporabe in vračila, da se lahko ustrezno uskladimo.

Najeto opremo morate vrniti na isto lokacijo kakor prevzem, v času delavnika, 09:00-16:00. Ob vračilu si vzamite 5min več, toliko da lahko naši tehniki opremo pred prevzemom preverijo.

Naročnik mora zagotoviti, da bo ta ob vračilu v istem stanju kot ob prevzemu, ter pravilno zapakirana, če je bila priložena embalaža. Ko naročnik vrača opremo, predstavnik SME d.o.o. pregleda opremo v prisotnosti naročnika ali njegovega predstavnika. Če je oprema poškodovana, se sestavi zapisnik o poškodbah, ki služi kot osnova za oceno škode.

Plačilo je urejeno preko vmesnika na tej spletni strani. Postopek je enak kakor nakupovanje preko interneta, s to izjemo da vam moramo željene termine najema potrditi. Če v danem terminu oprema ni na voljo, vam bomo sredstva nemudoma vrnili.

Samo plačilo se izvede ob rezervaciji opreme preko te spletne strani. Plačilo do potrditve najema nato zadržimo ali ob morebitni zasedenosti opreme (in zavrnitvi najema) znesek povrnemo.

Naročnik je odgovoren za izposojeno opremo in mora z njo skrbno ravnati. Opremo je treba vrniti pravočasno, v istem stanju kot ob izposoji - čisto, nepoškodovano in, če je bila priložena embalaža, pravilno zapakirano. Če oprema ni vrnjena v takem stanju, si pridržujemo pravico zaračunavanja dodatnega dne najema, stroške čiščenja ali v primeru poškodbe celotno vrednost nove opreme. Naročnik je odgovoren za morebitne poškodbe tretjih oseb zaradi nepravilne uporabe opreme. Odgovornost naročnika začne veljati ob prevzemu opreme in traja do njenega vračila. S pogoji se naročnik strinja ob podpisu naročilnice ali ob spletnem potrjevanju naročila.

Cena najema pokriva zgolj in samo izposojo izbranega kosa opreme ter pripravo opreme za predajo stranki. Stroški za delo, kot so vnos, montaža in demontaža opreme, svetovanje pri sestavi/uporabi predmeta ter stroški prevoza niso vključeni v ponudbi.

Da, navedene cene so enodnevni najem, vključujoč morebitni predčasni prevzem ali kasnejše vračilo (po dogovoru). Za najem več dni ponujamo posebne tarife: če najamete za pet dni, plačate samo za tri; in za sedemdnevni najem plačate le za pet dni.

Če želite opremo prevzeti ali vrniti dan pred ali po vaši produkciji, nas prosimo obvestite vnaprej, in potrdili bomo njeno razpoložljivost. 

DA. Ko je naročnik enkrat potrdil ponudbo in je oprema prevzeta, se v celoti obračuna ne glede na njeno uporabo. Zato neuporaba posameznih elementov ne vpliva na znižanje končne cene najema. Opremo, ki ni uporabljena, še vedno zaračunamo po dogovorjeni ceni v ponudbi.

Po dogovoru z naročnikom lahko Squareme zagotovi dodatne komponente opreme, če so te na zalogi in če imamo na voljo prevoz ter ekipo za dostavo. Vsa dodatno dostavljena oprema se zaračuna posebej, skladno z dogovorom z naročnikom. V takem primeru se dodatno zaračunajo tudi stroški dela in prevoza, neodvisno od količine opreme.

V primeru, da najeta oprema neha delovati, bomo, kadar je to mogoče, poskusili zagotoviti zamenjavo brez dodatnih stroškov. Vendar je potrebno upoštevati, da lahko pridobivanje in dostava nadomestne opreme vzame nekaj časa. Zamenjavo bomo izvedli brezplačno, če je nadomestna oprema na voljo in če je bila okvara nepredvidljiva (oziroma ni bila posledica uporabnika).

Opremo ste dolžni preizkusiti ob prevzemu oziroma pred uporabo na terenu.. Če je oprema ob prevzemu že imela napako ali je manjkal del, ne jamčimo za zamenjavo. Če zamenjava ni mogoča in je do okvare prišlo nenadno tekom projekta, bomo vrnili denar za tisti del opreme. Vendar pa, če je okvara neposredna posledica malomarnosti ali nepravilne uporabe opreme, bomo zaračunali stroške nadomestne opreme, stroške dostave, stroške dela in popravilo v celoti.

Priporočamo, da z opremo ravnate skrbno in upoštevate vsa navodila za uporabo, da bi se izognili morebitnim nepričakovanim stroškom. V kolikor niste prepričani kako deluje posamezni kos opreme, nas pokličite.

Niste našli odgovora na vaše vprašanje?

Kontaktirajte nas preko emaila ali telefonske številke. Z veseljem odgovorimo na vsa morebitna vprašanja in dileme.

Pošlji email Pokliči zdaj